Felkészülés az Adatvédelmi Rendelet alkalmazására 12 lépésben

1.  Adatvédelmi tudatosság erősítése

Biztosítsuk a szervezeten belüli szakmai felkészültséget az új jogszabálynak való megfeleléshez. Az adatkezelő illetőleg adatfeldolgozó szervezetén belül az adatkezeléssel összefüggő döntések meghozatalában közreműködő munkavállalók megfelelő felkészültsége elengedhetetlen az új adatvédelmi rendelet megfelelő alkalmazásához.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen, a mikro-, kis- és középvállalkozások informatikai hátterének korszerűsítésére hívta életre a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló Modern Vállalkozások Programját. A program célul tűzte ki, hogy átfogó segítséget nyújtson a cégek számára informatikai eszközök, szoftverek vagy módszerek beszerzéséhez, melyek használatával versenyképességük nagymértékben fokozható.

http://www.vallalkozzdigitalisan.hu/index.html

Pályázatok nagyvállalatok részére
 
Közép-magyarországi régió: https://www.palyazat.gov.hu/node/61483
 
 
Pályázatok kis- és középvállalkozások részére
 
Közép-magyarországi régió: https://www.palyazat.gov.hu/node/61479
 

A foglalkoztatási ráta emelése, illetve a munkahelyek minőségének javítása érdekében nélkülözhetetlen a munkakörülmények javítása, a munkavédelmi szempontok érvényre juttatása is. A megfelelő munkakörülmények hiánya a foglalkoztatott munkavállalók teljesítményének csökkenéséhez vezethet, a fokozott megterhelés miatt a dolgozók egészségének megőrzése nehezebbé válik. Kiemelt feladat a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, valamint a munkavállalók és munkáltatók munkabiztonsággal és munkaegészségüggyel kapcsolatos célzott tájékoztatása.
 

1. oldal / 2

Neu-Man KFT.